Uudised

Juba puudel punetavad pihlad, sügis käe on andnud suvele… Tervitus kooliaasta alguse puhul  01.09.2006
Olete tähele pannud, et esimesel septembril piilub päike kasvõi kordki pilve tagant välja ja tõrjub sügisvihmad järgmistele päevadele, et väikesed koolitee alustajad ja kõik teised kooliteelised tunneksid just seda sõnulseletamatut, mida on sellel päeval alati tuntud..
Tänavu alustab Järvamaal isa- ema, vanema koolivenna või –õe käekõrval oma haridusteed 335 last. Seda on umbes sama vähe kui eelmisel aastal(339). On äärmiselt oluline, et kõik need väikesed poised ja tüdrukud kasvaksid kooli ja kodu ühispingutustega tublideks, töökateks ja haritud Eesti kodanikeks. See ei ole kerge ülesanne ning igapäevane koolitund ja kogu koolipäev toob õpetajale hulganisti küsimusi, milliste vahendite ja hingejõuga seda lahendada, et tänane õhin ja koolirõõm ühel päeval ei tuhmuks ega sootuks kaoks.
Oleme Järvamaa õpilaste saavutuste üle eelmisel aastal palju rõõmu tundnud: olümpiaadid, konkursid, spordivõistlused, mitmete eksamite head tulemused, kuld- ja hõbemedalite rohkus. Aga ka selle üle, et enamus meie õpilastest on teadmishimulised, sõbralikud, vastutustundlikud, aktiivsed ja loovad.
Õpetaja annab koolile oma näo ja hinguse. Armastatud õpetaja mõju koolis on mõõdetamatu. Ta jääb oma õpilastega kogu eluks; eriti kehtib see võrratute klassijuhatajate puhul.
Hea koolidirektor oskab märgata selles keerukas ühistegevuses ja suhete labürindis iga väiksematki ebakõla ja suunab oma pingutused sellele, et koostöö sujuks valla- või linnavalitsusega, õpetajate ja teiste kooli töötajatega, lastevanematega, õpilastega. Kool on ju kui mesilastaru oma töörütmi, reeglite ja suminaga..
Soovime kaunist õppeaasta algust kõigile täna kooli ruttavatele õpilastele, neid saatvatele emadele, isadele, vanaemadele ja vanaisadele ning neid vastuvõtvatele õpetajatele!

Järva Maavalitsus


Tagasi Üles
www by c m a