Uudised

Maavanem ootab ettepanekuid autasustamiseks Kodanikupäeva aumärgiga  21.09.2006
26. novembril tähistatakse Eestis Kodanikupäeva. Sel päeval peetakse Kodanikupäeva aumärgiga meeles kodanikke, kes oma tegevusega on andnud märkimisväärse panuse kodanikuteadvuse väärtustamisel, Eesti Vabariigi kodanikukasvatuse edendamisel või kodanikupäeva korraldamisel. Ettepaneku aumärgi andmiseks võib teha iga Eesti kodanik. Traditsiooni kohaselt teevad ettepaneku kandidaatidele aumärgi omistamiseks ka maavanemad. Otsuse aumärgi omistamise kohta teeb aumärgikomisjon, kellel on õigus välja anda 17 aumärki.

Maavanem Üllar Vahtramäe ütles, et ootab sellel aastal maakonna inimeste aktiivset osalemist aumärgi kandidaadi leidmisel. „Maakonnas on palju tublisid inimesi, kes aumärki vääriksid. Inimeste aktiivne osalemine kandidaadi leidmisel teeks valiku tegemise lihtsamaks,“ lisas ta. Ettepanekud tuleks maavanemale esitada hiljemalt 13. oktoobriks aadressil 72713 Paide, Rüütli 25 või e-postiga aadressil [email protected]. Kodanikupäeva aumärgi taotluse vormi leiate aadressil: http://www.kodanik.ee/downloads/185/aumargi_taotlus.doc

Eelnevatel aastatel on Järvamaa inimestest Kodanikupäeva aumärgi saanud Tiiu Saarist (2000), Kalju Tamm (2001), Valter Kreisberg (2002), Eevi Sikstus (2003), Aare Kabel (2004) ja Teet Hanschmidt (2005).

Kodanikupäeva tähistatakse Eestis alates 1999. aastast. Koos Iseseisvuspäeva ja Võidupühaga aitab see traditsioon kaasa isamaaliste aadete süvenemisele ja säilimisele Eesti ühiskonnas. Kodanikupäeva tähistamise eesmärk on teadvustada kodanikuuhkust ja kodanikuks olemise õigusi ja kohustusi. Täiendavat informatsiooni Kodanikupäeva kohta võib lugeda internetist aadressil www.kodanik.ee.

Lisainfo:
Laine Kukk
personalijuht
385 9636
[email protected]

Teate koostas:
Ants Leppoja
maavanema nõunik
385 9642
509 7600
[email protected]


Tagasi Üles
www by c m a